strandhokjes Domburg

Ontdek Zeeland

Strand Oostkapelle

De stranden van Oostkapelle bevinden zich op vijf minuten fietsen van de Wentehoeve. U kunt altijd kiezen om naar een druk bezocht strand te gaan of een strand waar u meer rust vindt. Oostkapelle heeft bij elkaar ongeveer vier kilometer aan strand.

strand Oostkapelle
natuurgebied de Manteling

De Manteling

De Manteling is het natuurgebied tussen Oostkapelle en Domburg. Het is het enige wat Oostkapelle en het strand van elkaar scheidt. In de Manteling kunt u heerlijk wandelen, fietsen of sporten. Daarnaast leven er veel herten en reeën die u ’s ochtends en ’s avonds zeker tegen zult komen.

Kasteel Westhove

In de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg ligt kasteel Westhove. Dit kasteel was rond het jaar 1300 eigendom van de Abdij van Middelburg. Het is niet bekend wanneer het kasteel gebouwd is. In de loop der eeuwen is het kasteel eigendom geweest van verschillende adellijke families. Het is het meer dan waard om er een bezoek te brengen.

kasteel Westhove
Middelburg

Middelburg

Middelburg is een historische stad waar altijd iets te beleven is. Oude panden, kleine grachten en een prachtig centrum. De stad bevindt zich op tien kilometer van Oostkapelle. U kunt de stad onder andere leren kennen door in de boot te stappen bij Rondvaart Middelburg.

Vlissingen

Vlissingen is de havenstad van het schiereiland Walcheren. Het staat naast de haven bekend om de prachtige Boulevard. In Vlissingen zijn veel activiteiten te beleven. Eveneens is het mogelijk om vanaf Vlissingen met de boot naar Zeeuws Vlaanderen te varen.

Vlissingen boulevard
Badpaviljoen en strand Domburg

Domburg

Naast Oostkapelle ligt de bekende badplaats Domburg. U fietst er in 15 minuten naar toe. Domburg ligt direct aan de kust en is erg geliefd door het mooie strand en het gezellige centrum.

Veere

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. De pakhuizen en oude straatjes herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

jachthaven Veere
Oosterscheldekering Neeltje Jans

Oosterscheldekering – Neeltje Jans

Neeltje Jans is onderdeel van de deltawerken. Het ligt op ongeveer 18 kilometer van Oostkapelle. De bekende stormvloedkering vormt het beeld van één van de mooiste bouwwerken van Nederland. Op het eiland kunt u ook een bezoek brengen aan het deltapark Neeltje Jans. Hier is van alles te leren over waterbeheer en voor kinderen zijn er allerlei attracties.